منتديات الغروب
مرحبا بكم في منتديات الغروب المرجو منك التسجيل بالمنتدى

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات الغروب
مرحبا بكم في منتديات الغروب المرجو منك التسجيل بالمنتدى
منتديات الغروب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اذهب الى الأسفل
همس العاشقين
همس العاشقين
مبدع بكل المعاني
مبدع بكل المعاني
الجنس : انثى
السمك
عدد الرسائل : 932
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 03/08/2009

هديتـــي لكم روعة Empty هديتـــي لكم روعة

الخميس سبتمبر 10, 2009 2:13 am

نبدأ بسم الله




اولا: الشوربات

شوربة الفطر بالدجاج وعلى طريقتى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



المكونات:
ملعقتين كبار زبدة
بصلة متوسطة الحجم مقطعة مكعبات صغيرة
7حبات فطر طازج او علبة فطر صغيرة ممكن تستخدمى المعلب بس الفرش احلى مقطعة جوانج
2م كبيرة دقيق
نحتاج الى مرقة دجاج حوالى 3اكواب او تستخدمى ماجى
كريمة فرش (كريمة خفق)
ليمون معصور حوالى نص ليمونه او حسب رغبتك

الاضافات الاخيرة: هذا اختيارى انا احبها كده جربوها
دجاج مسلوق ومفتت سبق وان سلقناه فى المرقة الى استخدمانها للشوربةكسبرة خضرا مفرومة ناعمملح - فلفل اسود


الطريقة:

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



طبعا ممكن بعد ما تنضج تقدميها زى ما هى اما انا احب اضيفلها دجاج مسلوق ومفتت وكسبرة خضرا مفرومة وليمونوهدا شكلها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وقدمتها مع خبز وسلطة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


شوربة العدس بالخضار


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نحتاج الى :

كوب عدس ينقع لمدة ربع ساعه تم نصفيهـ
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم كاملين
حوالى 3-4 اكواب مرقة
ليمون

للوجه:
بصلة محمره فى زيت زيتون حتى تذبل ونزين بيها الوجه وهذا اختيارى
الطريقة بالصور:


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بعدين نطحنها فى الخلاط مش كثير ونعصر عليها شوية ليمون وكمون وفلفل اسود ونشوف ملحها ونضع شوية من
خلطة البصل وزيت الزيتون عليها ونزينها بالخبز المحمص والبقدونس


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]







شوربة الشريمب بالخضار والكريمة



مره حلوة وممكن تستخدمى اى نوع سمك ان شاء الله انزل الطريقة بالسمك المرة الجاية

نحتاج الى :

شريمب مغسول ونظيف غير مطبوخ بالقشرة
شريمب مطبوخ جاهز
كرافس حوالى عودين كبار
بطاطس متوسطة الحجم
جرزه وسط او صغيرة
بصله متوسطة
فصين ثوم
حوالى 2-3 اكواب مرقة
نص علبه كريمة
ملح وزعتر وفلفل اسود وكمون
مكرونه اى نوع انا استخدمت الربطة على شان شكلها حلو والاطفال بيحبوها
ملعقة دقيق مدوبه ماء اذا احتجنا اليهم وفى اغلب ما يحتاج لان المكرونه بتخلى الشوربة تمسك



الطريقة بالصور:


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وبعد ما نطفى عليها ممكن نضيف ملعقة زبدة وهدا اختيارى بس بيعطى طعم حلو وهدا شكلها عند التقديم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ثانيا: السلطات

سلطة المكرونة بالخضار


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نحتاج الى:
مكرونه اى نوع انا استخدمت الى فى الصورة
فاصوليا حمرا معلبة
ذرة معلبه
فلفل الوان او الى متوفر عندك
بصل
جزر
نعناع مجفف وسماق على الوجه

الصوص: المقادير حسب الافراد
نحتاج الى مايونيز+ زبادى+ زيت زيتون + ليمون+ شوية خل (اختيارى)+ ثوم+ملح وفلفل اسود

الطريقة:
نخلط جميع المكونات ونضيف ليهم الصوص ونحركهم وشوية نعناع ونرش على الوجة نعناع مجفف وسماق وتوكل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونقدمها بهدا الشكل او الشكل الى تحبيه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يتبع



سلطة الجود بالموجود ههههههه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




سميتها كده وهى عبارة عن خضار مشكلة يعنى تستخدمى الخضار الى متوفره عندك وانا ديما بعملها اتمنى تعجبكم

المكونات:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



طبعا المقادير حسب افراد الاسرة
سلطة خضرا (خس)
طماطم
خيار
ذرة
بصل
فلفل حلو اخضر واصفر
جزر
تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه
نعناع مجفف

نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس وتوكل مع الخبز او اى وجبه تحبيها


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[center]سلطة المقالى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المكونات:
طبعا انا ما عندى مقادير معينه يعنى كل مقاديرى بالعين (عينى ميزانى ) وكل واحد حسب عدد الافراد يعنى
بادنجان مقطع مكعبات صغيرة
بطاطس مقطعة نفس الحجم مكعبات
كوسا مقطعة مكعبات نفس الحجم ايضا (وهذا اختيارى ممكن ما تضيفهاش)
حمص منقوع ومطبوخ فى الماء لحد ما يستوى او ممكن معلب عادى
خبز عربى مقطع ومقلى
كسبرة خضره للزينة او بقدونس عادى (انا هنا استخدمت بقدونس)

الصوص للتغطية:

مايونير
زبادى
ليمون
ثوم
ملح وفلفل اسود
شوية كمون اختيارى بس يعطى طعم حلو جدا
الطريقة:

نطبع نقلى كل من البطاطس والبادنجان والكوسا كل واحد بروحة ونصفيهم كويس من الزيت ونخليهم على جنب ممكن ترشى شوية ملح عليهم بس مش كثير وبعدين تجيبى صحن التقديم وتصفيهم طبقات يعنى بطاطس تم بادنجان تم كوسا ثم الحمص اخر شى ( او انك تخلطيهم مع بعض كلهم عادى ) بعدين تخلطى الصوص كويس وتحطيه على الوجه كل ما كان اكثر كان احلى على ذوقك كيف ما تحبى يعنى والتزيين براحتك يعنى تضعى عليها الخبز المقلى والبقدونس والتزيين براحتك حتى بلا تزيين تجى حلوة لان الخبز المقلى والبقدونس يجملها.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

او نقدمها بهدا الشكل

واليوم انا قدمتها فى اكواب تجى حلوة وراقية وخصوصا للعزايم والحفلات والان نخليكم مع الصور

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الصور تتكلم هنا نحط سلطة وشوية من الصوص


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

بعدين نحط طبقة البادنجان المقلى وفوقه البطاطس المقلى وانا هنا نسيت الحمص ما اضفته ليها وممكن تضيفى فلفل الالوان تطلع تهبل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نضيف الصوص من جديد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نضيف الخبر المقلى والبقدونس ونزينها حسب الرغبة


[IMG][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهدا شكلها النهائى
[/SIZE]
[/color]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][/center]
عمار الهاشم
عمار الهاشم
نائب المدير
نائب المدير
الجنس : ذكر
الدلو
عدد الرسائل : 2401
العمر : 47
تاريخ التسجيل : 05/03/2009

هديتـــي لكم روعة Empty رد: هديتـــي لكم روعة

الخميس سبتمبر 10, 2009 5:53 am
والله مجهود رائع تسلم دياتك
على هذا الذوق الحلو
تسلمينا
انشالة راح اسويهن بروحي
واني وحظي
لو يطلعن زي ما بتعمليهن
لو 0000
وانتي بتعرفي وين اوديعهن
مشكورة
همس العاشقين
همس العاشقين
مبدع بكل المعاني
مبدع بكل المعاني
الجنس : انثى
السمك
عدد الرسائل : 932
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 03/08/2009

هديتـــي لكم روعة Empty رد: هديتـــي لكم روعة

الخميس سبتمبر 10, 2009 8:43 am
بألف صحة وهنا على قلبك
moli
moli
مشرفة
مشرفة
الجنس : انثى
الجوزاء
عدد الرسائل : 1481
العمر : 35
تاريخ التسجيل : 31/05/2009

هديتـــي لكم روعة Empty رد: هديتـــي لكم روعة

الجمعة سبتمبر 11, 2009 5:08 am
يشلمووووووووووووووووووووووو هباوي
طعمين كتييييييييييييييييير
الرجوع الى أعلى الصفحة
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى